Botrányhős lett a német nagybank

Ha a pénzmosási botrány nem lenne elég, korrupciós ügybe keveredett a német Deutsche Bank. Júliusban 75 millió dolláros büntetést kapott a német bank, most pedig egy újabb ügy 16 millióba fájhat neki.

2019. áprilisban robbant ki a Deutsche Bank botrány. Azóta sorra jönnek büntetések. Május közepén a Panama-iratokból kinyert információk alapján tartott razziát 14 német bankfiókban a rendőrség, illetve nyolc magánembernél is házkutatást tartottak, hogy a Deutsche Bank offshore tevékenységével kapcsolatosan feltételezett adócsalásra bizonyítékot keressenek. Az ügy még folyamatban van, de a büntetések ettől függetlenül is gyűlnek.

A júniusi, 75 millió dolláros büntetést a Deutsche Bank két leányvállalatára szabta ki az amerikai tőzsdefelügyelettől (SEC). A SEC vizsgálata szerint a német pénzintézet szabálytalanul kezelte az amerikai letéti jegyeket (ADR). A Deutsche Bank annak ellenére beleegyezett a bírság kifizetésébe, hogy nem ismerte el a bűnösségét, bár nem is tagadta azt. A büntetésen felül a kétes módon szerzett nyereséget is vissza kell fizetnie.

Nemrégiben az amerikai tőzsde- és piacfelügyelet (SEC) fedezett fel visszaéléseket a banknál, és szabott ki 16 millió dolláros bírságot azért, mert tudomásukra jutott, hogy a bank magas beosztású hivatalnokok hozzá nem értő rokonait alkalmazták a jövedelmező üzletek érdekében. Ez a gyakorlat leginkább Ázsiában és Oroszországban volt jellemző.

A bank megsértette az amerikai korrupció ellenes törvényeket, ami 16 millió dollárba fok nekik fájni. Arra is fény derült, hogy számos dokumentumot is meghamisítottak azért, hogy eltusolják a korrupt eljárást.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>