Módosul a bizalmi vagyonkezelésről szóló törvény

A Parlament elfogadta a többek között a bizalmi vagyonkezelés (BVK) előnyeit is csökkentő „salátatörvényt.”

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő adóterezési instrumentum, a bizalmi vagyonkezelés 2014 óta érhető el Magyarországon. A méltán népszerű szerződéses forma fontos űrt töltött be a hazai vagyonvédelemben, hiszen egyszerre kínált rugalmas, megbízható, és törvényes megoldást az öröklés és generációváltás problémáira.

Technikai és adminisztratív könnyítések, valamint új felügyeleti és nyilvántartási szabályok mellett két fontos változást hoz az új szabályozás:

– megszűnik az adómentes felértékelés lehetősége

– a vagyonkezelésbe vont vagyont figyelembe kell venni öröklés esetén (köteles rész)

Fontos kiemelni, hogy a rendelkezés nem visszamenőleges, így a hatálybalépés előtt megkötött szerződésekre és szerződésbe vont vagyonelemekre nem vonatkozik.

A Millásreggeli is kérdezett minket a témában: https://millasreggeli.hu/podcast/millasreggeli-podcast-kamatdontesekre-varva-valtozasok-a-bizalmi-vagyonkezelesben/ A BVK-ról szóló rész 40:37-től hallgatható meg.

Bővebb információért, illetve a törvény nyújtotta lehetőségek teljeskörű kiaknázásáért kérjuk forduljanak adószakértő kollégáinkhoz.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>