Pénzügyi tanácsnak számítanak az emojik

Egy new york-i bíró szerint bizonyos hangulatjelek, például a rakéta, a növekedési grafikon és a pénzeszsák pénzügyi megtérülést sugallnak, így használatuk jogi következményekkel járhat

Az ügy, amiben az említett bíró, Victor Marrero az emoji-döntést meghozta, a következő: a Dapper Lab’s NBA Top Shot NFT (non-fungible token) X-fiókja közzétett egy bejegyzést, ami pénzügyi megtérülést ígérő hangulatjeleket tartalmaz. Bár a „profit” szó egyik tweetben sem szerepel, a „rakéta”, a „növekedési grafikon” és a „pénzeszsák” emoji arra utalnak, hogy a bejegyzésben szereplő NFT alapú befektetés pénzügyi megtérülést ígér, így használatuk jogi következményekkel járhat. Mivel a blokkláncon alapuló eszközök nem értékpapírok, így az döntést nagy felháborodás kísérte.

Oscar Franklin Tan, az Enjin NFT (non-fungible token) platform igazgatója szerint a döntés veszélyes. Az NFT-közösségekre jellemző a szókimondó kommunikáció, hiszen a trollkodás és az emojik is a szólásszabadság részét képezik. Hozzátette, hogy a mostanában rendkívül népszerű sneaker-piac szereplői is hasonlóan kommunikálnak, de ott nem tartja senki problémásnak az emojikat, tehát kettős-mérce figyelhető meg.

Számos ügyvéd is reagált a bírói döntése. Egyikük, Jake Chervinsky rámutatott, hogy rendkívül abszurd lenne, ha egy amerikai bíróság a privát blokkláncokon alapuló eszközöket értékpapírnak tekintené. Chervinsky szerint ezzel az erővel minden nagyobb videojáték-fejlesztőnek és jegyértékesítő platformnak is az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) égisze alá kellene tartoznia.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>