Itt az ítélet: Bernie Ecclestone adócsaló!

Adócsalás miatt indult eljárás még nyáron a hamarosan 93 éves Bernie Ecclestone ellen. Az Egyesült Királyság adóhatósága megállapította, hogy a volt Forma-1 vezér eltitkolta a több mint 400 millió font értékű szingapúri offshore vagyonát.

A F1-et 2017-ig irányító Ecclestone augusztusban állt először bíróság elé. Az első meghallgatás során tagadta a vádakat, de a második tárgyalás során már bűnösnek vallotta magát. A helyszínen lévők beszámolója alapján a nevén kívül ennyit mondott, hogy „bűnösnek vallom magam.”

A szingapúri milliókra egy nemzetközi átvilágítás nyomán derült fény. Ennek során a brit adóhatóság több mint 400 millió fontnyi offshore vagyonra bukkant. A bíróság szerint Ecclestone nem volt tisztában a kérdéses tranzakciók tulajdonosi viszonyaival, ezért azt nem tudta, hogy az azon átfolyó összegek adóznia kellene, de belátta, hogy hibázott.

Ecclestone azt is elismerte, hogy félrevezette az adóhatóságokat, amikor 2015 júliusában azt állította, hogy csak egyetlen trösztöt hozott létre három lánya, Deborah, Tamara és Petra részére, és hogy sem az Egyesült Királyságban, sem azon kívül nincsen olyan tröszt, amelyből hasznot húzott volna.

Ecclestone-t a bíróság 17 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve. A volt F1 vezér megegyezett az adóhatósággal, hogy 652 millió angol fontot fizet büntetésként, amely lefedi az 1994 and 2022 között eltelt 18 adóévet. Ecclestone becsült vagyona jelenleg 2,5 milliárd font. Ez a döntés értemében hamarosan csökkenni fog.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>