Bank lehet a Revolutból

Tavaly decemberben banki engedélyt kapott Európában a Revolut. A legdinamikusabban terjeszkedő „bankgyilkosként” emlegetett internetes pénzügyi vállalkozás kedvező díjai és felhasználóbarát megoldásai miatt villámgyorsan terjed, ügyfélbázisa világszerte napi 8-10 ezer emberrel bővül.

A szükséges engedélyt Litvániában szerezte meg a Revolut, ahol már 150 ezren használják a szolgáltatásait. Döntése érthető, hiszen a balti állam szabályozása rendkívül kedvező számára. Úgy hírlik, a banki licensz megszerzését követően tesztelése már zajlik, majd idén újabb piacok meghódításába kezdnek Európában. Az engedély megszerzése azért nagy jelentőségő a társaság számára, mert így a nála nyitott számlákon elhelyezett pénz után 100 ezer euró értékig az európai befektető-védelmi alap jótáll. Ezen felül a most meglévőknél jóval több banki szolgáltatást (például személyi kölcsönt és folyószámlahitelt) is kínálhat ügyfeleinek.

A vállalat maga is bevallotta, hogy a következő 18 hónap sorsfordító lehet számukra, hiszen először Litvániában kell bevezetni és tesztelni az új szolgáltatásokat, majd nekiláthat más piacok meghódításának is. Így aztán szépen lassan egyszerű mobil pénztárcából új generációs bankká válhat a társaság. Nagy kérdés, mikor érkezik a Revolut Magyarországra? Ezt a cég jó ideje ígérgeti, először 2018 tavaszán esett róla szó, ám forint alapú számlát azóta sem lehet nyitni náluk.

 

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>