Az offshore bankolás hat legfontosabb előnye

Miért éri meg egy offshore országban bankszámlát nyitni? Összegyűjtöttük a legfontosabb érveket.

1) Biztonság

Egy jól szabályozott, átlátható pénzügyi és jogi rendszerrel rendelkező országban biztosak lehetünk abban, hogy a pénzünk jó kezekben és biztonságban van.

2) Rugalmasság

Az offshore bankszámlákhoz általában magas szintű, személyre szabott szolgáltatáscsomagot is kapunk; a pénzünkhöz az év 365 napján, éjjel-nappal, bárhol hozzáférhetünk az online vagy a telefonos ügyintézés segítségével. A számlához egy közvetlen kapcsolattartó is hozzá van rendelve, tehát a személyes kontaktus is garantált.

3) Kényelem

Aki a munkája miatt sokat és gyakran utazik és hosszabb távon él külföldön, annak nagy könnyebbség, hogy nem szükséges minden költözéskor újabb és újabb számlát nyitnia, hanem elég egy offshore számla, amely az előző pont értelmében bárhol és bármikor hozzáférhető.

4) Adó

Egy offshore bankszámlának számos (legális) adóelőnye van, ami jelentős adókedvezményt, vagy akár teljes adómentességet is jelenthet, országtól függően. Ez vagyontervezéskor is jól jöhet.

5) Befektetés

Egy offshore bank számos olyan alapot és befektetési lehetőséget nyújthat, amelyek a legtöbb esetben az anyaországban nem elérhetők. Az offshore bankon keresztül történő befektetés egyszerű és sallangmentes, ráadásul számos szakértő áll a rendelkezésünkre, így a kockázattűrésünknek és hozamigényünknek legmegfelelőbb befektetési portfóliót állíthatjuk össze.

6) Valutaváltás

Az offshore bankszámlák legtöbbször többdevizásak, tehát az utalás a számlák között gyors és ingyenes. Ha különböző pénznemekben kell utalnunk, akkor a hagyományos banki árfolyamhoz képest jelentősen versenyképesebb ajánlattal számolhatunk; ez talán az offshore banki szolgáltatások egyik legnagyobb előnye.

7) Kölcsön és hitel

Az offshore bankolás tulajdonképpen egy privát banki szolgáltatás, ezért a kölcsön és hitelkonstrukciók rugalmasabbak és személyre szabottak. Ingatlanhitelek esetén például igen kedvező ajánlatokkal találkozhatunk.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>