Az Egyesült Arab Emírségeké az évtized legjobb útlevele

Egyesült Arab Emírségeké lett az évtized legértékesebb útlevele. A www.passportindex.org összegzése szerint az arab ország olyan európai államokat utasított maga mögé, mint Németország, Finnország, Luxemburg és Spanyolország.

Az Egyesült Arab Emírségek útlevele 118 országba biztosít teljes vízummentességet, ezeknek a megállapodásoknak nagy részét az elmúlt három évben kötötték meg. Néhány év alatt mintegy 161% -kal nőtt az útlevél értéke, ráadásul ez az egyetlen arab ország, amely bekerült a top 10-be. Az Egyesült Arab Emírségek útlevelével 2019-ben 61 országba az odaérkezéskor lehet vízumot igényelni, ami azt jelenti, hogy mindössze 19 ország esetén van szükség előzetes vízumigénylésre.

A szakértők szerint nem csak megszerezni nehéz az első helyet, hanem megtartani is. Az ország két évvel ez előtt tűzte ki a célt, mi szerint 2021-re kerüljön be a világ öt legerősebb útlevele közé. Ezt nem csak, hogy elérték, túl is teljesítették. Az Emírségek többek között Németországot, Finnországot, Luxemburgot és Spanyolországot, Dániát, Olaszországot, Hollandiát, Ausztriát, Portugáliát, Svájcot, Japánt, Dél-Koreát, Írországot és az Egyesült Államokat utasították maguk mögé. Egy másik térségbeli ország, Katar 12 országgal kötött vízummentességről szóló megállapodást 2019 folyamán, Ukrajna, Makaó és Indonézia pedig 10 országgal növelte a listáját, míg Brunei, Szaúd-Arábia Ciprus, valamint St. Kitts és Nevis kilenc új megállapodással zárta az évet.

Az öt legrosszabb útlevél ebben az évben Afganisztán (35 ország), Irak (37), Szíria (40) és Szomália (41) lett.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>