Az Egyesült Arab Emírségek bankrendszere

Az Emírségek bankjai egyre népszerűbbek az adóhatékony megoldásokat keresők körében. A helyi politikai vezetés és a Központi Bank együttműködésének köszönhetően az Egyesült Arab Emírségek ma már nemzetközileg is megbecsült pénzügyi központtal rendelkezik.

Az Egyesült Arab Emírségekben nyitott bankszámlák rendelkeznek az egyik legmodernebb és legbiztonságosabb online felületekkel és kitűnő lehetőségnek bizonyulnak a helyi offshore és szabadkereskedelmi gazdasági zónákban létrehozott cégek számára. Az Egyesült Arab Emírségek különösen azóta vált az egyik legfontosabb offshore cégalapítási helyszínné, mióta a Magyarországgal kötött, bizonyos jövedelmek esetében adómentességet szavatoló kettős adózást elkerülő egyezmény életbe lépett.

Érdekes módon, az Egyesült Arab Emírségek offshore bankszámlanyitáshoz kapcsolódó előnyeit leginkább azok tudják kihasználni, akik a helyben alapított céghez kapcsolódóan igényelnek letelepedési engedélyt.

Az Egyesült Arab Emírségekben tulajdonképpen kétféle kereskedelmi banktípust különböztetnek meg:

– Helyben alapított bankok, ezek jellemzően részvéánytársasági formában működnek.
– Külföldi bankok helyi fiókjai, a Központi Bank engedélyével működhetnek az országban. Helyben és külföldön alapított bankok fiókjai már jóval a Központi Bank megalapítása előtt is működtek az országban. Sőt, a gazdasági fejlődésnek köszönhetően egy időben annyira sok
külföldi pénzintézet akart letelepedni és egyre több bankfiókot nyitni az Emírségekben, hogy új törvénnyel kellett szabályozni a helyzetet. Azóta egy külföldi banknak csak 8 fiókbankja lehet az Egyesült Arab Emírségekben.

Itt található az összes kereskedelmi bank elérhetősége az Egyesült Arab Emírségekben.

A helyi befektetési bankok nem fogadhatnak el bankbetéteket kevesebb, mint két év lejáratra, de vehetnek fel kölcsönöket saját hálózatuktól, helyi és külföldi bankoktól is.

Az egyes szabadkereskedelmi gazdasági zónákban is nyíltak pénzintézetek, főleg a külföldi ügyfelek gyors és hatékony helyi kiszolgálására. is.A legjelentősebb helyi bankok közé tartozik a Mashreq Bank, a Noor Bank és az Abu Dhabi Islamic Bank.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>