Adóügyi megfigyelések

Megérkezett! Itt az Európai Adóügyi Megfigyelőközpont. Az adócsalás és az adóelkerülés visszaszorítása, a döntéshozatal elősegítésével. Ez cél lebeg a most létrehozott szerv, az Európai Adóügyi Megfigyelőközpont (AMK) előtt. A központ elemzésekkel fogja segíteni és támogatni az uniós döntéshozatalt.

A központ nem döntéshozó, hanem megfigyelő és feltáró szerv. Feladata, hogy a politikai döntéshozókat tájékoztassa, és olyan javaslatokat tegyen, ami hozzájárulhat az adócsalás, az adóelkerülés és az agresszív adótervezés visszaszorításához. Ez most a koronavírus utáni gazdasági helyzetben kiemelten fontos, hiszen a válság eleve érzékenyen érint mindenkit, adóelkerülés nélkül is.

A központtól az EU új, innovatív ötleteket is vár, és remélik, hogy a kutatásaik segítségével hatékonyabb lehet az adóval kapcsolatos visszaélések elleni harc. A megfigyelőközpont a Párizsi Közgazdaságtudományi Egyetem (École d’économie de Paris) kötelékében fog működni. Abban is bíznak a szakemberek, hogy a központ jó nemzetközi példával is szolgálhat az adóelkerülés elleni globális harcban, hiszen közös érdek, hogy kevesebb olyan visszaélés legyen, ami milliárdokkal rövidíti meg az egyes országok költségvetését.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>