A LEGJOBB VÁLLALKOZÁSI HELYSZÍNEK 2013-BAN

A Világbank és a Nemzetközi Pénzügyi Társaság megjelentette szokásos éves kiadványát a vállalkozási környezet globális helyzetéről. A tanulmány olyan releváns környezeti mutatókat vesz alapul, amelyek az adott ország jogszabályai, valamint a vállalkozások beindításának és működtetésének viszonyát értékeli. A felmérés során 185 országban, tíz szempont alapján vették górcső alá a vállalkozási környezetet. Egy vállalkozás beindításnak adminisztráció igénye, a határon átnyúló ügyletek kezelése, az adófizetési kötelezettség, valamint a befektetők védelme is kiemelt figyelmet kapott az értékelés során.

A lista élén immár hetedik alkalommal Szingapúr végzett, míg a második helyezett Hong-Kong lett, de bronzérmesként felkerült a dobogóra Új-Zéland is. Szingapúr a legjobb eredményt a nemzetközi kereskedelem és a befektetők védelme tekintetében érte el. Ugyanezek a kategóriák kapták Hong-Kong esetében is a legtöbb pontszámot. Új-Zéland a legnagyobb elismerést a vállalkozás-indítás egyszerűsége miatt kapta.

Lengyelország nem került be a TOP 10-be, de elnyerte a leggyorsabban fejlődő országnak járó díjat, ugyanis számos reformot vezettek be az adófizetés és az ingatlan-nyilvántartás egyszerűsítése érdekében.

Amennyiben Ön is szeretné nemzetközi tevékenységét kedvező vállalkozási környezetben működtetni, a Crystal Worldwide mind a három dobogós helyszínen, azaz Szingapúrban, Hong-Kongban és Új-Zélandon is rendelkezésére áll cégalapítási- és üzemeltetési szolgáltatásaival. További információért keressen bennünket elérhetőségeinken!

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>