A CIPRUSI KÖZPONTI BANK MEGERŐSÍTETTE A BANK OF CYPRUS BETÉTEK RÉSZVÉNNYÉ ALAKÍTÁSÁT

A Ciprusi Központi Bank tájékoztatása szerint a Bank of Cyprus-nál 2013. március 26-án rendelkezésre álló betétek 100,000 euro feletti részének 37,5%-át fogják átalakítani banki részesedéssé. További 22,5%-nak lehet ugyanez a sorsa a Bank of Cyprus független vagyonértékelővel történő átvilágítását követő 90 napon belül. Ugyanakkor Mario Skandalis vezető banktisztviselő a tájékoztatás kiadásával egyidejűleg tett nyilatkozatában ez utóbbi lépés valószínűségét csak egy távoli lehetőségként határozta meg.
A tájékoztatás megerősítette, hogy a 100,000 euro fölötti rész kiszámításánál a közös rendelkezésű számlákon lévő betéteket megosztják a számlatulajdonosok között, viszont az ugyanazon személyhez tartozó betéteket és hiteleket összeszámítják. A még bizonytalan sorsú 22,5% továbbra is befagyasztva marad, de a betétesek szempontjából kedvező döntés esetén az elmaradt kamatot a számlákon visszamenőlegesen jóvá fogják írni. A március 26-át követően elhelyezett betéteket nem érintik a fenti intézkedések.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>