8 év börtön vár Shakirára?

A vádak szerint 14,5 millió euróval (5,9 milliárd forint) tartozik a kolumbiai énekesnő a spanyol államnak. Az ügyészség szerint 2011-2014 közt családjával életvitelszerűen Spanyolországban élt, ezért ott kellett volna megfizetni adóját, amit nem tett meg. Ha elítélik, akár 8 év börtönre és 23 millió euró büntetésre számíthat.

Az énekesnő egy interjúban elmondta, hogy hamisan vádolják, ráadásul szerinte a spanyol állam ellenséges sajtókampányt folytat ellene. Egyébként Shakirának peren kívüli megállapodásra is lett volna lehetősége, de ezt elutasította, arra hivatkozva, hogy a vádak hamisak és hogy nem töltött 183 napot Spanyolországban, mert turnézott. Állítása szerint adózási kötelezettségének maradéktalanul eleget tett, és egy fillérrel sem tartozik a spanyol államnak.

Shakira az említett interjúban élesen bírálta a spanyol államot. Állítása szerint több focisztárt, például Ronaldót, Neymart és Xabi Alonsót is ugyanúgy meghurcolták a hamis vádakkal, mint őt. Az énekesnő szerint semmi bizonyíték nincs, ami alátámasztaná, hogy adót csalt, arra viszont felkészült, hogy a saját ártatlanságát bizonyítsa. A híresség egyébként akkor költözött Spanyolországba, amikor exével, Gerard Piquével komolyabbra fordult a kapcsolatuk. Shakira szerint a spanyol állam csak a pénzére utazik és jogtalanul követelik a be nem fizetett adót, hiszen a bevétel nem ott keletkezett. Érdekesség, hogy mielőtt 2015-ben Katalónia lett a hivatalos lakhelye, a Bahamákra volt bejelentkezve, ami köztudottan egy adóparadicsom.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>