6 érv az offshore vállalkozás mellett

Az „offshore” szó hallatán a legtöbbünknek a kedvezményes adózás jut eszébe. Emellett azonban számos egyéb előnye van annak, ha offshore vállalkozásba kezdünk. Az alábbiakban összegyűjtöttük a hat legfontosabbat.

Adóminimalizálás

Köztudott, hogy egy offshore vállalkozás esetében az adózás mértéke legálisan csökkenthető és ez az egyik fő oka annak, hogy sokan e mellett a megoldás mellett döntenek. A nem helyi illetőségű cégek ugyanis sokszor vagy teljesen adómentesen, vagy kedvezményes keretek között működhetnek, országtól függően. Fontos megemlíteni, hogy az üzleti, illetve céges adózási ügymenet meglehetősen bonyolult lehet, ezért érdemes egy tapasztalt szakértőt bevonni.

Bizalmas adatkezelés

Bizonyos országokban a nem helyi illetőségű cégek nem kötelesek a pénzügyeikre vonatkozó adatokat közzé tenni, illetve a cégvezetők, részvényesek személyét sem kell felfedniük. Számos offshore célország ezeket az információkat nem adja tovább harmadik félnek, kivéve, ha bűncselekmény vagy terrorizmus gyanúja merül fel.

Hatékony adminisztráció és működés

Egy offshore cég vezetőjének és képviselőinek sok esetben minimális jogi kötelezettsége van. Ez azt jelenti, hogy a hagyományostól eltérő, virtuális irodai megoldásokat alkalmazva időt és pénzt takaríthatunk meg.

Eszközvédelem

A nemzetközi üzleti érdekeltséggel rendelkezőknek egy offshore cég igen jó megoldást nyújt a szellemi tulajdonjogok, vagy ingatlanbefektetések esetén.

Alacsony alapítási és fenntartási költségek

Annak ellenére, hogy a terrorizmus és egyéb bűncselekmények megelőzése érdekében egyre szigorúbbak a pénzmosás elleni szabályozások, egy offshore cég megalapítása viszonylag gyors és egyszerű folyamat, és a fenntartási költségei is alacsonyak.

Minimális alaptőke szükséglet

Egy offshore cég létrehozásához minimális alaptőke szükséges. Sőt, vannak olyan országok, ahol a regisztráció tőke nélkül is lehetséges.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>