Dubai cégalapítás

Egyre népszerűbb a cégalapítás Dubaiban. Ez a legnépesebb város és egyben emirátus is az Egyesült Arab Emirátusokon belül. Dubai népszerűsége töretlen, azonban célszerű az egész államot és annak különböző Emirátusait is alaposabban megismerni. Az országról érdemes tudni, hogy a második legnagyobb gazdaság az arab országok között és a GDP 231-szeresére nőtt 1971 óta. Kitűnő belépő a közel-keleti és afrikai piacokra is, fejlett infrastruktúrája a különféle kereskedelmi cégek rendelkezésére áll.

A Dubaiban alapított cégek esetében elérhető a teljes adómentesség, azonban ezen felül az emirátusban több különleges offshore zóna működik, az Emírségekben jelenleg összesen 38 ilyen található! Dubaiban az ismertebb offshore zónák a Dubai Academic City és a Dubai Gold and Diamond Park.

Dubai cégalapítás legfontosabb ismérvei:

– A társaság alaptőkéje bármilyen pénznemben jegyezhető,
– Elegendő akár egy részvényes és igazgató is,
– A részvények teljes értékét be kell fizetni és nem engedélyezett a bemutatóra szóló részvény. Arról viszont nincsen szabályozás, hogy a tőkét bankban kellene tartani,
– Lehet teljesen külföldi tulajdonban álló céget alapítani,
– A Dubai offshore cégek teljes adó és illetékmentességet élveznek,
– A cég bankszámlájat természetesen lehet az Egyesült Arab Emirátusokban,
– A cég megalapításához hivatalos ügynököt kell igénybe venni, amely szerepel az offshore zóna hivatalos jegyzékében,
– A cég székhelye hivatalosan az offshore zónában lesz,
– A cégalapításhoz nem kell a helyszínre utazni.

Az Egyesült Arab Emirátusokban összesen ötféle, teljesen külföldi tulajdonban álló céget lehet alapítani:

– Free Zone társaság,
– Különleges szolgáltató társaság,
– Fiók,
– Képviseleti iroda,
– Offshore cég.

A különleges területeken alapított cégek (Free zone társaság) esetében a külföldi tulajdonosok nyithatnak korlátolt felelősségű társaságokat, ehhez nincs szükség emirátusokbeli részvényesre. A fiók cég esetén szükség van helyi tulajdonostársra is. Azonban ez a cégforma lehetővé teszi, hogy a vállalat az Egyesült Arab Emírségeken belül is tevékenykedjen. Az offshore cégek esetén a klasszikus struktúra érvényes, a cégnek nincs fizikai képviselete Dubaiban és nem is végezhet ott semmilyen tevékenységet.

Érdekességképpen érdemes talán tudni, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban az olajjal, gázzal és olajszármazékokkal kereskedő cégek adót fizetnek. A többi cég azonban nem fizet társasági adót, tőkenyereség adót vagy forrásadót. Importra minden vállalkozásnak öt százalékot kell kifizetnie. Az Egyesült Arab Emírségek eleget tesz a nemzetközi adózási szabványoknak, jelenleg 66 kettős adózást elkerülő egyezménnyel büszkélkedhet.

Facebooktwittergoogle_plusmail