A LEGJOBB VÁLLALKOZÁSI HELYSZÍNEK 2013-BAN

A Világbank és a Nemzetközi Pénzügyi Társaság megjelentette szokásos éves kiadványát a vállalkozási környezet globális helyzetéről. A tanulmány olyan releváns környezeti mutatókat vesz alapul, amelyek az adott ország jogszabályai, valamint a vállalkozások beindításának és működtetésének viszonyát értékeli. A felmérés során 185 országban, tíz szempont alapján vették górcső alá a vállalkozási környezetet. Egy vállalkozás beindításnak adminisztráció igénye, a határon átnyúló ügyletek kezelése, az adófizetési kötelezettség, valamint a befektetők védelme is kiemelt figyelmet kapott az értékelés során.

A lista élén immár hetedik alkalommal Szingapúr végzett, míg a második helyezett Hong-Kong lett, de bronzérmesként felkerült a dobogóra Új-Zéland is. Szingapúr a legjobb eredményt a nemzetközi kereskedelem és a befektetők védelme tekintetében érte el. Ugyanezek a kategóriák kapták Hong-Kong esetében is a legtöbb pontszámot. Új-Zéland a legnagyobb elismerést a vállalkozás-indítás egyszerűsége miatt kapta.

Lengyelország nem került be a TOP 10-be, de elnyerte a leggyorsabban fejlődő országnak járó díjat, ugyanis számos reformot vezettek be az adófizetés és az ingatlan-nyilvántartás egyszerűsítése érdekében.

Amennyiben Ön is szeretné nemzetközi tevékenységét kedvező vállalkozási környezetben működtetni, a Crystal Worldwide mind a három dobogós helyszínen, azaz Szingapúrban, Hong-Kongban és Új-Zélandon is rendelkezésére áll cégalapítási- és üzemeltetési szolgáltatásaival. További információért keressen bennünket elérhetőségeinken!

Facebooktwittergoogle_plusmail