EGYÜTTMŰKÖDŐ ORSZÁGOK 2012-BEN

Az OECD 2012-ben kiadott tanulmányában bemutatja azon országokat, melyek a nemzetközileg elfogadott adózási követelményeket beépítették jogrendszerükbe.
A fenti követelmények lehetővé teszik adózással kapcsolatos kérdésekben az információcserét, valamint előírják az átadott információk bizalmas kezelését. Az értékelő jelentésben szerepel 30 OECD tagállam, a megfigyelő státuszban lévő országok, valamint olyan helyszínek, amelyek adóparadicsomoknak minősülnek. 2009-ben már csak néhány olyan adóparadicsom létezett, amelyek nem működtek együtt adózási kérdésekben, míg 2012-ben egyetlen olyan helyszín sem volt, amely elzárkózott volna a nemzetközi adózási követelmények alkalmazásától. Egyedül Nauru, Guatemala és Niue részéről mutatkozott elmaradás az adózási követelmények átültetésében, viszont fontos kihangsúlyozni, hogy ennek ellenére elkötelezettek a szabályok alkalmazásában.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>