Vége a kriptopénzes adócsalásoknak Ausztráliában?

Az ausztrál adóhivatal is felveszi a kesztyűt az adóelkerülés, az adócsalás, a pénzmosás és a hasonló visszaélések ellen, és most a kriptopénzekkel elkövetett csalások kerültek célkeresztbe.

A Sydney Morning Herald cikke szerint több kriptopénzekkel kapcsolatos ügy is folyamatban van. A hatóságok szerint az egyikben ráadásul egy globális pénzügyi intézmény is érintett lehet. A gyanú szerint az intézmény segített eltitkolni az adófizetők valós jövedelmének mértékét.

A globális érintettség miatt nemzetközi nyomozás indult. Ebben Ausztrália mellett több ország is részt vesz, például az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Hollandia és Kanada adóhatósága is. A közös nyomozás a J5 fedőnevet viseli világszerte összesen 50 hasonló esetben nyomoznak.

A hatóságok még 2018-ban kezdték meg az együttműködésüket azzal a céllal, hogy közösen lépjenek fel a növekvő adóelkerülés, kiberbűnözés és a kriptopénzekkel való visszaélések ellen. A feltárt bizonyítékok azt támasztják alá, hogy az ausztrál állampolgárok más országbeliekkel együttműködve követnek el bűncselekményeket.

Tavaly áprilisban például a holland hatóságok felderítettek egy kriptopénz mixert, ami a tranzakciók forrását rejtette el. Az Europol is részese volt az akciónak, szerintük a Bestmixer.io oldalon áthaladt pénz nagy része bűnügyekhez köthető. Állításuk szerint ezekben az ügyekben a mixert a pénz tisztára mosására és elrejtésére alkalmazták.

Ha ennél szakmailag megalapozottabb, jogszerű adómegtakarítási, vagy vagyonvédelmi megoldást keres, keressen minket és kérje díjtalan konzultációnkat!

 

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>