Offshore bankszámlanyitás

Mi az offshore bankszámla?

Napjainkban az offshore bankszámlanyitás már nem csak a nagyon vagyonos emberek kiváltsága vagy privilégiuma.

Van, aki a vagyon földrajzi diverzifikációja által, a konkurencia vagy éppen az üzlettársai figyelő szemei elől szeretné vagyonát biztonságban tudni, de a házastársak közötti anyagi viták elkerülésére is jó alternatíva lehet egy offshore bankszámla.

Az offshore bankszámlanyitáshoz szükséges összeg minden offshore banknál különbözik, minden számlatulajdonos talál az eszközeinek megfelelőt. Azt is tudni kell, hogy az “offshore bankszámla” valójában egyszerűen csak külföldön vezetett bankszámlát jelöl.

Kicsit bonyolítja a képletet, hogy vannak kifejezetten “offshore bankok” is. Ezek nem csak külföldön találhatóak, de általában nagyon diszkrét szolgáltatásokat kínálnak teljesen törvényesen, a helyi jogszabályokat mindig betartva, illetve helyi lakosoknak nem nyújtanak szolgáltatást, hanem csak nemzetközi ügyfélkörrel dolgoznak. Sokan gondolják, hogy offshore bankszámlanyitás egyetlen célja az adóelkerülés, azonban az offshore banki szolgáltatások piaca számos más nemzetközi üzleti igényt kielégít. Az offshore bankszámlák világának legfontosabb kérdése ugyanis mindig a biztonság.

Négy kontinens pénzintézeteiben nyújtunk segítséget ügyfeleinknek cégük nemzetközi vagy offshore bankszámlanyitása során. A nemzetközi pénzintézetekkel, független vagyonkezelőkkel és offshore bankokkal fennálló partneri viszonyunknak köszönhetően a számlanyitáshoz ügyfeleinknek általában nem kell kiutazni, a dokumentumok aláírása és hitelesítése az irodáinkban is megtörténhet.

Offshore bankszámlanyitás Magyarországon

Az offshore bankszámlanyitást megelőzi egy díjtalan szakmai konzultáció, melynek során felmérjük az üzleti elképzeléseket. Ezt követően a bankok által kínált szolgáltatásokat összevetjük ügyfeleink igényeivel és személyre szabott banki megoldást alakítunk ki, amely biztosítja ügyfeleinknek azt a biztonságot, hogy vállalkozásukkal hosszú távra tervezzenek.

Az offshore bank kiválasztása és a partneri együttműködés kialakítása során számunkra elsődleges szempont, hogy a pénzintézet olyan országban legyen bejegyezve, amely politikai és gazdasági értelemben egyaránt megbízhatónak minősül. Ugyanitt fontos, hogy a nemzetközi pénzügyi rendszerbe megfelelő módon integrálódott banknál történjen a számlanyitás, hiszen ez a napi működés hatékonyságának elengedhetetlen feltétele.

A másik fontos tényező, hogy a banktitok kiemelkedő védelmet kapjon az adott országban. A világ számos országában szigorú előírásokat alkalmaznak a banki adatok megóvása érdekében és büntetőjogi következményeket von maga után ezen információknak a kiszivárogtatása. A pénzintézet által nyújtott szolgáltatások minősége szintén meghatározó tényező.

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a javasolt partner biztosítson internetbanki szolgáltatásokat, amelyek minden tekintetben megfelelnek az üzleti élet igényeinek, továbbá változatos bankkártya kínálattal rendelkezzen, illetve olyan ügyfélszolgálatot üzemeltet, amely bármikor hatékony segítséget tud nyújtani.

A gyors és biztonságos nemzetközi pénzkezelés kulcsa mindenképpen az online bankolás. Az Internet segítségével pillanatok alatt intézhető bármely pénzügyi folyamat, átutalás, befektetés, de akár a különféle számlák bezárása és megnyitása is!

Kérjen szakértői tanácsot a leghatékonyabb offshore bankszámla megnyitására kollégáinktól!