Rengeteg vállalkozás lett Dubajban

2021-ben 72 152 új vállalkozási engedélyt adott ki Dubaj, ami 69 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. 2020-ban 42 729 engedélyt adtak ki. A növekedés tovább erősítette Dubaj központi üzleti pozícióját.

A dubaji Gazdasági és Idegenforgalmi Minisztérium által közzétett friss adatok alátámasztják, hogy az ország a gazdasági növekedés útján van és olyan üzleti környezetet sikerült megteremteni, amely vonzó a befektetők számára. A hivatalos adatok szerint a 2021-ben kiadott új vállalkozói engedélyek 59 százaléka szakmai, 41 százaléka pedig kereskedelmi volt. Ami a kiadott új engedélyek jogi formáit illeti, a lista élén az egyéni vállalkozások állnak 37 százalékkal, ezt követik a korlátolt felelősségű társaságok (26 százalék) és a civil társaságok 13 (százalék).

2021-ben összesen 430 921 cégbejegyzési- és engedélyezési tranzakció történt, ami 24 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest, amikor is 347 496 tranzakciót könyveltek el. Az országot vonzóvá teszi az is, hogy a befektetők akár néhány perc alatt kiválthatják a szükséges engedélyeket, vagy vállalkozást indíthatnak. Ezen a világon egyedülálló vállalkozási helyszínen jelentősen leegyszerűsödött az adminisztráció is.

Photo credit:Julian Mattei
https://www.flickr.com/photos/julienmattei/8079775231/

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>