Rászálltak a Binance-re?

Az elmúlt hónapok a bitcoin mélyrepüléséről szóltak. A vezető kriptoeszközök értéküknek mintegy 50-70 százalékát veszítették el néhány hét alatt. A zuhanás ellenére a bitcoin éves mérlege még mindig pozitív, a kriptopénz még így is 27%-os pluszban van. Mutatjuk, hogy mi állhat a háttérben.

Nem segít a bitcoin helyzetén, hogy Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla mégsem fogad el bitcoint az autói vásárlásához, mivel a kriptovaluta bányászata és az ökoszisztéma fenntartása túlságosan környezetszennyező. Ha ez nem lenne elég, ott van még az a három kínai pénzügyi felügyeleti szerv, akik közös közleményt adtak ki arról, hogy a felügyeletük alá tartozó pénzügyi szolgáltatóknak megtiltják különböző, kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatások nyújtását. A döntés értelmében Kína, a világ egyik legnagyobb bitcoinbányász és- kereskedő országa, a szigorítás irányába mozdult.

A fentieket tetézi, hogy az amerikai adóhatóság (IRS) és az igazságügyi minisztérium pénzmosás és adócsalás kapcsán vizsgálja a világ legnagyobb kriptotőzsde-platformját, a Binance-t. A Binance, nem meglepő módon, az adóparadicsomként ismert Kajmán-szigetekre van bejegyezve, szingapúri központtal. A hatóságok szerint a Binance amerikai állampolgárok számára tette lehetővé az illegális kereskedést, és bár ezt a cég korábban cáfolta, most mégis ez ügyben folyik a vizsgálat.

A szakemberek szerint a kriptopiac a terroristák, emberkereskedők, drogkereskedők és egyéb bűnözők melegágya. Becslések szerint már 2019-ben is 2,8 milliárd dollárra rúgott a gyanús tranzakciók összege, és ebből 756 millió dollárnyit a Binance platformján keresztül bonyolítottak. Azóta a kriptopiac nagyot menetelt, így az az összeg mára a 2019-es sokszorosa lehet. A Binance eddig is együttműködött a hatóságokkal és ez után is segíteni fogja a feltáró munkát.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>