Pénzt mosott a PayPal?

Az ausztrál pénzügyi felülvizsgálati szerv (AUSTRAC) külső vizsgálatot kért a PayPal helyi leányvállalatára. A sztori érdekessége, hogy maga a PayPal maga hívta fel a szerv figyelmét a hibára, de az audittal elkerülhetik a retorziót.

Az AUSTRAC, az ausztrál pénzmosás, szervezett bűnözés és terrorizmus ellenes szervezet, 120 napos határidőt adott a PayPalnek a vizsgálat lebonyolítására. Az ausztrál PayPal ugyanis egy belső vizsgálat után talált egy olyan hibát, amely a nemzetközi pénzmozgások naplózásával és jelentésével függ össze, és az ügy kivizsgálását egy, az felügyeleti szer által megbízott külsős auditor cég fogja elvégezni.

Amanda Christine Miller, a PayPal kommunikációs vezetője elmondta, hogy a cég mindenben együttműködik az AUSTRAC-kel és mindent megtesznek annak érdekében, hogy felgöngyölítsék az észlelet problémát, illetve minden megtesznek azért is, hogy az auditot a meghatározott időintervallumon belül lezongorázzák.

Az AUSTRAC nyitott szemmel jár és nem csak a PayPalt szúrta ki, hanem a speciális áruhiteleket nyújtó Afterpay Touch Groupot is. Ezt a vállalatot júniusban szólították fel arra, hogy egy audittal bizonyítsák, hogy működésük során betartják a pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni szabályokat. Az Afterpay úgy ad pénzt önrész nélküli termék vásárlásra, hogy nem kell hozzá hagyományos áruhitelt igényelni. Az AUSTRAC szerint a folyamat során nem tettek meg mindent a vásárlók azonosításának érdekében és az átvilágítás sem volt teljeskörű, így sérülhettek a pénzmosás elleni előírások.

Forrás: Millásreggeli.hu

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>