Online piacterek és az automatikus információcsere

Az adóügyi átláthatóságról és információcseréről tartott globális fórumot az OECD. Az esemény egy aláírási ceremóniával zárult, ahol 22 joghatóság írta alá az automatikus információcseréről szóló megállapodást.

A megállapodás értelmében a joghatóságoknak lehetőségük lesz a digitális platformok üzemeltetői által összegyűjtött információkhoz hozzáférni, valamint az ilyen platformokon keresztül értékesített termékek tranzakcióival kapcsolatos adatokhoz is hozzájuthatnak. Az automatikus információcsere nagyban segíti az adóhatóságok munkáját és megnehezíti az adóelkerülést.

Egy másik, 15 ország által aláírt hasonló egyezmény az eddig átláthatatlan offshore struktúrákra vonatkozó közzétételi szabályokat szigorítja és tisztázza. A megállapodás lehetővé teszi, hogy az offshore eszközök tényleges tulajdonosait ne lehessen álcázni.

Az OECD folyamatosan azon dolgozik, hogy az automatikus információcsere hatékonyabban működjön. A közelmúltban határozták meg például a kripto-eszközök eszközök jelentési keretrendszerét amit a G20 pénzügyminiszterei és a nemzeti bankok vezetői is üdvözöltek.

 

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>