Malajzia kontra Goldman Sachs

Büntetőeljárást indított Malajzia a világ egyik legnagyobb pénzügyi vállalkozása a Goldman Sachs ellen, mert szerinte részt vett az ország előző vezetése alatt folyó korrupciós ügyekben. A tét: 600 millió dollár.

Összesen 17, a Goldman Sachs Malajziában is tevékenykedő leányvállalatánál dolgozó igazgató ellen emeltek vádat. A főügyész szerint ezek az emberek akkora méretű csalásban segédkeztek, hogy mindenképpen szabadságvesztést és komoly bírságot kell kiszabni rájuk. A maláj állam jelezte, hogy ezen felül 600 millió dollárt is követel a Goldman Sachstól, mert becslésük szerint az ennyit keresett az 1MDB nevű állami alap vagyonának kezelésével. A pénzügyi vállalkozás tagadja, hogy törvénytelenséget követett volna el.

A szóban forgó állami alapot egyébként Malajzia korábbi miniszterelnöke hozta létre. Hatalmas összegek kerültek innen az azóta már letartóztatott kormányfő magán bankszámláira. A hírek szerint 4,5 milliárd dollár hiányzik a kasszából.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>