MAGYARORSZÁG ENYHÍTI AZ UNIÓS VÍZUMKÉNYSZERT

2012. december 28-án indított útjára Magyarország egy új befektetési programot. Ennek keretében egyszerűbb lesz a letelepedési engedély megszerzése Unión kívüli állampolgárok részére. Ez az egyedülálló lehetőség elsősorban az Unión kívüli befektetők számára nyitja ki az Európai Unió kapuit.

Milyen előnyökkel jár? A befektető a letelepedési engedély birtokában munkát vállalhat és gazdasági tevékenységet folytathat Magyarországon. Mindezek mellett az engedély alapján vízummentesen lehet utazni az Európai Unió és a Schengeni Zóna valamennyi tagállamába.

Mi a teendő? A befektetőnek vagy a cégének legalább 250 ezer Euro értékben kell vásárolnia ún. Letelepedési Célú Magyar Államkötvényt legalább 5 éves időtartamra. A befektetőnek rendelkeznie kell továbbá magyarországi lakóhellyel.

Amennyiben ezek a feltételek teljesültek, a befektető könnyített eljárás keretén belül kaphatja meg a letelepedési engedélyt.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>