Lekapcsolták a Netflixet

Újabb kellemetlen eseményről számolt be az Egyesült Királyság államkincstárának pénzügyi titkára, Jesse Norman. Elmondása szerint fény derült arra, hogy a Netflix egyike azon multiknak, amelyek alacsonyabb adózású országokban optimalizálják az adót, megrövidítve ezzel az ország büdzséjét.

Norman szerint ez a gyakorlat elfogadhatatlan, ezért a brit kormány határozott intézkedéseket hoz a megakadályozására. Mindeközben a Netflix is reagált a vádakra. A szóvivőjük elmondta, hogy a társaság betartja az összes vonatkozó adószabályt, ugyanakkor egyetértettek abban, hogy globális adóreformra van szükség. A Netflix képviselője szerint támogatja az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) javaslatát, amely szerint a társaságok ott fizessenek adót, ahol a szolgáltatásokat nyújtják.

A Netflix esetében a fogyasztó egy amerikai vállalattal köt szerződést így a cég nem folytat kereskedelmi tevékenységet az Egyesült Királyságban, de a nyereség bizonyos része után kivetett adót megfizeti. Ha az Egyesült Királyság több adó befizetésére kötelezné, akkor fennáll annak kockázata, hogy ezeket a költségeket a fogyasztókra hárítják, ami magasabb előfizetési díjat eredményezhet.

Az Egyesült Királyság pont az adóval való trükközések miatt 2020 április 1-től két százalékos digitális szolgáltatási adót vetett ki a Google-re, a Facebookra és az Amazonra. Egyes vélemények szerint ezt ki kellene terjeszteni a video streaming szolgáltató cégekre, például a Netflixre is.

Forrás: BBC

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>