Bitcoin: Brutális szabályok jönnek

Az Európai Unió Tanácsa döntött: hamarosan létre fog jönni a Pénzmosás Elleni Hatóság (AMLA). A bizottság egyik fontos feladata egyebek mellett a kriptoszolgáltatók felügyelete lesz. Kicsit pontosabban; az AMLA többek között a nagy kockázatot jelentő és határokon átívelő tranzakciókat bonyolító pénzügyi szolgáltatókat fogja majd ellenőrizni, ahova a kriptoszolgáltatók is tartoznak.

A bejelentés kapcsán az is kiderült, hogy az EU-ban politikai megegyezés született az AMLA pénzmozgásokra vonatkozó szabályozásáról is. A szabályozás tervezete szerint a kriptoszolgáltatóknak személyes adatokat kell majd begyűjteni minden nem tőzsdei tárcás pénzmozgásról, a tranzakció nagyságától függetlenül. A szabályozás nem csak az adatok begyűjtését, hanem azok hitelesítését is előírja.

Az AMLA létrehozását először 2021 júliusában javasolták és a most elfogadott döntés értelmében 2024-ben fogja majd megkezdeni a működését. Ez lesz egyébként az első olyan szabályozó szervezet az EU-ban, amely Európa nagy részét le fogja fedni, tehát teljes képet fognak látni és a pénzmosás elleni harcról. Az AMLA Együtt fog működni a helyi szabályozókkal és a különféle adatgyűjtőkkel is, így az EU nagy reményeket fűz ehhez a kezdeményezéshez.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>