Magyarország átlátható

Az Európa Tanács (ET) nemrégiben közzétett egy beszámolót, ahol azt írják, hogy Magyarország jobban teljesít a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni harc terén. Az ET szerint ez annak köszönhető, hogy hazánk sikeresen átültette a gyakorlatba a Pénzügyi Akció Munkacsoport (FATF) javaslatait.

Az Európa Tanács pénzmosás elleni szervezete, a MONEYVAL jelentése szerint a magyar hatóságok számos lépest tettek a pénzmosás visszaszorítása érdekében, így hazánk besorolását „részben megfelelőről” „nagyrészt megfelelőre” módosították a banki kapcsolatok, a pénzintézetek belső kontrollja és az átláthatóság, és a jogi személyek haszonélvezeti joga tekintetében.

A jelentés arra is rávilágított, hogy bár Magyarország megfelelt azoknak az általános elvárásoknak, amelyek a korábbi hiányosságok kiküszöbölésére szolgáltak, de továbbra is vannak területek, amelyekben hazánk még nem áll megfelelő szinten, de érzékelhető a javulás.

Tavaly szintén pozitív visszajelzést kapott az ország. Az akkori jelentés szerint Magyarország javított a politikai közszereplőkre vonatkozó jogszabályain, ami hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország a „részlegesen megfelel” kategóriából a „nagyrészt megfelel” kategóriába léphessen előre ezen a téren.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>