Nemzetközi hajóregisztráció

A világon számos olyan pénzügyi központ található, amely az offshore cégalapítás mellett a hajóregisztráció területén is kivételes lehetőségeket biztosít. Fontos kiemelni, hogy a helyi hatóságok a regisztráció során teljes körű diszkréciót biztosítanak a hajótulajdonosok számára. A regisztrációt követően az adott ország zászlaja alatt veszik lajstromba a hajót, vagyis a hajóra a nyilvántartásba vevő államnak a joghatósága terjed ki.

Tapasztalattal rendelkezünk a hajóregisztráció területén olyan helyszíneken, amelyek jelentős mértékben egyszerűsített és kedvezményes feltételekkel jegyzik be és tartják nyilván ezeket a járműveket. Ezek a feltételek magukban foglalják letisztult eljárási szabályokat és adómentességet is.

A kedvező adózási előírások nem csak az alacsony összegű regisztrációs díjakra vonatkoznak, hanem kiterjednek a hajó eladásából származó nyereségre, valamint a megszerzése esetén fizetendő illetékre. A hajóregisztrációval kapcsolatos szolgáltatásunk kiterjed a bejegyzési eljárás során történő teljes körű képviseletre, illetve a helyi adminisztrációs kötelezettségek teljesítésére.