Nemzetközi adótervezés

A nemzetközi adótervezés a lehetőségek tudománya, ugyanis a folyamat során a jogszabályi lehetőségek teljes kihasználására törekeszünk a magánszemélyek és a társaságok üzleti profitjának maximalizálása érdekében. A nemzetközi adótervezés minősége az egyik legfontosabb versenykritérium, hiszen önmagában okozója lehet egy vállalkozás sikerének vagy kudarcának. A világ multinacionális nagyvállalatai a nemzetközi adótervezés minden lehetőségét kihasználják annak érdekében, hogy az adóköltségüket a lehető legalacsonyabb összegre szorítsák le. Célunk, hogy ezek az adótervezési technikák ne csak a globális erővel rendelkező nagyvállalatok eszközei maradjanak, hanem az üzleti szféra többi szereplője is aktív haszonélvezője legyen ezeknek a lehetőségeknek, és ezáltal megőrizzék versenyképességüket a globalizálódó világgazdaságban.

Kizárólag a legmodernebb adótervezési modellekkel dolgozunk, amelyek elősegítik ügyfeleinket abban, hogy megfeleljenek a 21. század kihívásainak. A nemzetközi termékértékesítéshez és szolgáltatásnyújtáshoz kapcsolódó eredmény optimalizálása mellett kiemelkedő tapasztalattal rendelkezünk a nemzetközi befektetések területén is:

  • Megoldásaink hatékony segítséget nyújtanak a klasszikus kereskedelemtől kezdve egészen az on-line üzleti platformokig.
  • A szellemi termékekhez (szerzői művek, szabadalmak, szoftverek, védjegyek stb.) kapcsolódó jövedelmek, jogdíjak vonatkozásában is számos legális adótervezési struktúrát dolgoztak ki szakembereink.
  • A határokon átnyúló osztalék, árfolyamnyereség és kamat típusú jövedelmek előrelátó megtervezése ugyancsak szerves részét képezik a nemzetközi adótervezési szolgáltatásnak.

Mindemellett a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményekről is naprakész tájékoztatást adunk ügyfeleinknek, hiszen számos vállalkozás megfeledkezik az ide kapcsolódó lehetőségekről, amikor nemzetközi piacra lép.

A nemzetközi adótervezés egyik alapja, hogy vállalkozásunkat a legmegfelelőbb helyszínen hozzuk létre. A leggyakoribb adótervezési helyszínek az alábbi linken érhetőek el. Ugyanitt fontos kiemelni, hogy a cégalapítás helyszínének kiválasztása során figyelemmel kell lenni az üzleti célokra és a végezni kívánt tevékenységre, ugyanis ezeknek a szempontoknak az összehangolása eredményezhet személyre szabott, hatékony megoldást.