Magánszemélyek külföldi letelepedése

Az Európai Unióban és azon kívüli területeken is segítséget nyújtunk magánszemélyek részére olyan helyszíneken történő letelepedésben, amelyek kedvező adózási, cégalapítási és munkavállalási környezetet alakítottak ki.

Ügyfeleinknek segítünk az adott országban történő letelepedési és adózási célú bejelentkezés, a bankszámlanyitás, továbbá a külföldi életvitel feltételeinek kialakítása során.

A világ számos állama különleges adóelőnyöket biztosít a külföldi személyek számára, amennyiben nem végleges letelepedési szándékkal tartózkodnak az adott országban. A szabály lényege, hogy amennyiben egy ilyen államban telepedik le a magánszemély és adórezidenssé válik, de nem kíván végleg az adott országban maradni, akkor a külföldről származó jövedelme adómentesnek minősül. A külföldről származó jövedelmet adómentesként kell feltüntetni a helyi adóbevallásban és ezáltal adózott jövedelemnek minősül.

Az adómentesség feltétele, hogy a külföldről származó jövedelem nem kerülhet be a letelepedés szerinti országba. A módszer alkalmazásához további feltétel a letelepedési célország és magánszemély származási országa között legyen kettős adóztatás elkerüléséről szól egyezmény.

Amennyiben a jövedelem belföldön keletkezik, vagy a külföldi jövedelem bekerül az országba, akkor az általános szabályok szerint alakul a letelepedett magánszemély adókötelezettsége.