Szingapúri cégalapítás előnyei

Egyre kevésbé egzotikus és távoli üzletközpont Szingapúr az európai üzletemberek számára. A távol-keleti városállam ragyogó előnyökkel kecsegteti a Szingapúrban cégalapítókat és a szingapúri bankszámlák tulajdonosait is. A legfontosabb előny mindenképpen az, hogy a Szingapúrban alapított cégek nem fizetnek adót külföldön elért nyereségük után.

A szingapúri cégalapítás és befektetés legfontosabb előnyei:

 • A Világbank felmérése szerint Szingapúrban a legkönnyebb üzleti tevékenységet folytatni a Föld összes országa közül.
 • A Forbes magazin szerint Szingapúr a harmadik leggazdagabb ország.
 • Szingapúr a “legglobalizáltabb” a hatvan legfejlettebb ország közül, az Ernst and Young felmérése szerint.
 • Szingapúr politikailag a legstabilabb ország Ázsiában.
 • Szingapúrban találhatók a világ legképzettebb munkavállalói.
 • Ázsiában Szingapúrban a legmagasabb az életminőség.
 • A külföldön termelt nyereség adómentes
 • A társasági adó 8,5% 300.000 szingapúri dollárig, felette 17%
 • Szingapúrban nincs osztalék vagy tőkenyereség adó.
 • Szingapúrban nincs ingatlan/halálozási/örökösödési adó.
 • Szingapúrban a személyi jövedelemadó lehet 0%, de legfeljebb húsz százalék.

Szingapúrnak már az elhelyezkedése is garantálja üzleti központjának rangját. Dél-kelet Ázsia szívében, pár óra repüléssel 2,8 milliárd fogyasztót lehet elérni, de szigetországként nem meglepő, hogy a tengeri kereskedelemből is jelentős szeletet hasít magának. Gazdasága annyira bürokráciamentes és áttekinthető, hogy egy cégalapítási folyamat megoldható 1-2 napon belül, ha minden szükséges feltétel teljesül.

Nem véletlen, hogy az ország kitűnő cégalapítási és adótervezési célterület. Az alacsony személyi jövedelemadó és a szintén nagyon kedvező céges terhek miatt egyre több üzletember választja vállalkozásaik központjának Szingapúrt. A személyi jövedelemadó 0 (nulla) százaléktól indul és a húsz százalékot csak 300.000 szingapúri dollár jövedelemnél éri el. A céges adózás is hasonlóan hatékony, 300.000 szingapúri dollár profit alatt a társasági adó 8,5%, a 300.000 dollár feletti nyereségek esetén pedig mindig 17%. Az egyszerűsített szingapúri adózás legvonzóbb pontja az, hogy mivel nincs osztalékadó, a cégnél leadózott nyereségeket adómentesen lehet kifizetni a részvényeseknek. Ráadásul a külföldön termelt nyereség nem adózik, mint a klasszikus adóparadicsomokban, Szingapúr viszont nemzetközileg is kitűnő hírnévnek örvendő ország, kifejezetten nem offshore adóparadicsom.  A forgalmi adó kulcsa is nagyon versenyképes, mindössze hét százalék.

A szingapúri adókedvezmények célja többek között a kezdő szingapúri cégek működésének segítése. Ezért még a Szingapúrban megtermelt első százezer helyi dollárnyi nyereség is adómentes, a szingapúri cégalapítástól számított három évig. Mivel a külföldi bevételek adómentesek, ez a szingapúri “offshore” cégalapításhoz tökéletes feltétel. Így a szingapúri cég törvényesen könyvelhet, szó sincs adókerülésről vagy adócsalásról. Szingapúr több mint harminc nemzetközi adóegyezményt kötött, többek között az Egyesült Államokkal, Kínával, Japánnal, Kanadával, Franciaországgal és Németországgal is. Ráadásul a cég dolgozóinak adott juttatásokat (kocsibérlés, nyugdíjkassza, stb) üzleti költségként le lehet vonni az adóalapból.

A szingapúri offshore cégalapítás feltétele, hogy szükség van legalább egy helyi igazgatóra, aki szingapúri állampolgár vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik vagy EntrePass tulajdonos. A cégalapítás rendkívül gyors lehet, ha minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll és a cég nevének elérhetőségét is leellenőrizték.

A szingapúri cég beszámolóját évente be kell mutatni a Szingapúri Adóhatóságnak és Cégfelügyeletnek (ACRA) első alkalommal legkésőbb 18 hónappal a szingapúri cégalapítás után, majd ezt követően 12 hónaponként. Érdekes módon a cég bevételétől függően lehetséges a kötelező audit alól felmentést kapni. Például, ha a cég forgalma alacsonyabb öt millió szingapúri dollárnál, akkor a cégnek nem szükséges évi könyvvizsgálatot tartani, helyette olcsóbb megoldásként, a helyi törvényeknek megfelelően a könyvelő is elkészítheti az egyszerűsített bevallást.

Facebooktwittergoogle_plusmail