Pénzt mosott a PayPal?

Az ausztrál pénzügyi felülvizsgálati szerv (AUSTRAC) külső vizsgálatot kért a PayPal helyi leányvállalatára. A sztori érdekessége, hogy maga a PayPal maga hívta fel a szerv figyelmét a hibára, de az audittal elkerülhetik a retorziót.

Az AUSTRAC, az ausztrál pénzmosás, szervezett bűnözés és terrorizmus ellenes szervezet, 120 napos határidőt adott a PayPalnek a vizsgálat lebonyolítására. Az ausztrál PayPal ugyanis egy belső vizsgálat után talált egy olyan hibát, amely a nemzetközi pénzmozgások naplózásával és jelentésével függ össze, és az ügy kivizsgálását egy, az felügyeleti szer által megbízott külsős auditor cég fogja elvégezni.

Amanda Christine Miller, a PayPal kommunikációs vezetője elmondta, hogy a cég mindenben együttműködik az AUSTRAC-kel és mindent megtesznek annak érdekében, hogy felgöngyölítsék az észlelet problémát, illetve minden megtesznek azért is, hogy az auditot a meghatározott időintervallumon belül lezongorázzák.

Az AUSTRAC nyitott szemmel jár és nem csak a PayPalt szúrta ki, hanem a speciális áruhiteleket nyújtó Afterpay Touch Groupot is. Ezt a vállalatot júniusban szólították fel arra, hogy egy audittal bizonyítsák, hogy működésük során betartják a pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni szabályokat. Az Afterpay úgy ad pénzt önrész nélküli termék vásárlásra, hogy nem kell hozzá hagyományos áruhitelt igényelni. Az AUSTRAC szerint a folyamat során nem tettek meg mindent a vásárlók azonosításának érdekében és az átvilágítás sem volt teljeskörű, így sérülhettek a pénzmosás elleni előírások.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>